dijous, 29 de desembre del 2011

BYRON BAY

Avui hem anat al territori de New South Wales, capital Sydney. 

On anem??
L'objectiu: Byron Bay
Visita al far de Cape Byron, el punt més a l'est d'Austràlia. I un bany a la platja.
 
Byron Bay està aproximadament a 200 quilòmetres de Brisbane i pertanyent al territori de NSW el rellotge s'avança una hora. Hem marxat, sense matinar gaire pels volts de quarts d'onze i... tot i ser dijous hem estat una hora i mitja per arribar a Gold Coast (aproximadament a la metitat del camí). A partir de llavors ja no hi ha hagut més transit i hem pogut avançar tranquil·lament fins a Byron.

Però... sense adonar-nos-en ens hem passat la sortida de Byron i... com aquell qui diu ens en hem adonat una mica tard. Però tranquils, no hem arribat a Sydney! ;) Amb reserva (i aqui quan es diu reserva ja pots tremolar, ja que les distàncies entre un lloc i un altre no són, que diriem, gaire curtes) hem intentat fer mitja volta de seguida que hem pogut i... quan finalment hem trobat la sortida que tocava hem trobat una gasolinera per repostar. 

Ara si, directes cap al far. Un vent d'aquells que aixeca les faldilles... (perfecte(?¿) per els qui anavem amb vestit...sense comentaris) i unes vistes fantàstiques. Aquí en teniu imatges:







Cape Byron with my flatmates: Neus, Juliana, Sun and Alejandro.


dimecres, 28 de desembre del 2011

CALOUNDRA. Sunshine Coast.

Avui havia de ser un dia tranquil per Brisbane però després de llevar-me i esmorzar, els companys de pis han proposat d'anar a passar el dia a la platja així que... hi hem anat??
Direcció?? Sunshine Coast. Platja: Caloundra.


Després d'una hora i mitja conduint direcció nord i trobant una mica de trànsit hem arribat. Un temps esplèndid, sol, gent (però per sort no massa), una mica de vent i... aigües braves!!! Onades de més de 2 metres... i unes fotos ben boniques!!!








dimarts, 27 de desembre del 2011

BONES FESTES!!!

City Hall. Brisbane
"Com cada any el Desembre
ens acosta al Nadal...
i amb uns passos de llebre
arribem a Cap d'Any"

No m'havia imaginat mai estar tant lluny de casa. No m'havia passat pel cap que tard o d'hora estaria visquent aquesta experiència. I és quan quan vaig omplir el formulari per una beca del MEC estava convençuda que ni de bon tros me la donarien... però va resultar que si. Aquí em teniu a l'hemisferi sud, gairebé a les antípodes.

Ja podem dir que ha arribat el Nadal, més ben dit que ja ha passat de llarg... de ben segur que tots heu fet cagar el tió que heu anat alimentant aquests darrers dies.  Heu omplert la panxa de turrons, neules, polvorons, canalons, vi, cava... en fi dinars i sopars familiars. I que... ben aviat algú o altre us farà alguna broma o us enganxarà alguna llufa pel carrer. Per aquestes dates, que no faltin els pastorets, com és tradició!! I sobretot... no us deixeu l'abric, la bufanda i els Kleenex!!!

Puc imaginar com és Sant Llorenç per Nadal, puc imaginar-me els dinars familiars, les corredisses per no fer tard als pastorets, els preparatius pel sopar de cap d'any o... més ben dit els preparatius per decidir: on anem aquest any per cap d'any?? I la resposta acostuma a ser: Sant Llorenç... Segurament la majoria heu anat a comprar el modelet per la nit de cap d'any, més aviat, les adolescents... aquests que per primera vegada aniran al GEDS a celebrar el cap d'any (eh Teresa i companyia!! :) i d'altres aprofitaran els vestits que ja tenen per casa (si és que després de turrons, neules i polvorons encara no se'ls hi ha fet petit).

Però aquest any, per mi, està sent diferent. Lluny de casa, lluny dels amics, dels familiars, dels dinars, dels sopars, del tió, de l'amic invisible, dels pastorets, de sant llorenç, del fred, de les innocentades, dels concerts de Nadal,... però com bé em va dir una bona amiga "Fa una mica de por pensar que seràs tant lluny, però potser ens equivoquem amb la manera de calcular les distàncies... Potser no hauriem de comptar quilòmetres com ens ensenyen els mapes, sinó que hauriem de donar més pes a tots els records i bons moments que ens apropen als que més estimem" I efectivament, per molt lluny que estigui de tots vosaltres, us tinc ben presents i això em fa sentir més a prop vostre. 

Un nadal diferent: amics i coneguts de l'acadèmia, santa claus, Xmas eve, Xmas day, boxing day (és a dir, rebaixes), platja, sol, anglès, bbq... Es fa estrany passejar pel centre de la ciutat i veure que tot està decorat d'arbres de Nadal, Pares Noel,... tot vol semblar blanc, fresc i nadalenc... però ni de bon tros és com el Nadal de l'hemisferi nord fresc i (a vegades) blanc.
Aquí només celebren Nadal i Cap d'Any, no hi ha reis. 

Després de tot us explicaré com ha anat!!! Ara per ara el Nadal ja està celebrat, només falta cap d'any 9h abans que vosaltres i ja serem a l'any nou!!!

BONES FESTES!!


Add caption



El Barça vist des de Brisbane

El mes de desembre ha estat marcat, entre d'altres coses, pels partits del Barça. 

MADRID - BARÇA

El primer: el clàssic, va tenir lloc el dissabte 10 de desembre a les 22:00h, per vosaltres és clar!! Però clar... jo em vaig haver de llevar a els 6:00h del matí per ser a les 7 al centre de la ciutat i poder veure el partit. Una mica estrany... normalment vas a veure els partits al vespre al Crack, al Geds, a la penya o a casa. Beus una Coca-cola, demanes un entrepà i crides: "ole, le, ola, la ser del Barça és el millor que hi ha" o... " 1899 neix el club que porto el cor, blaugrana son els colors: Futbol Club Barcelona.. lelelelelelelelelelelelelle". Crec que ha estat la primera vegada que he vist un partit FCB-Reial Madrid amb tanta afició madrilenya... i evidentment... per no posar-nos en problemes ens vam estalviar el típic "Madrid se quema, se quema madrid..." o... "Boti, boti, boti del madrid qui no voti..."
Comença el partit i... golet del madrilenys.. ells eufoòrics i nosaltres... amb una cara de moniato que no sabiem què dir. Però mica en mica el Barça va avançar el marcador i... vam acabar celebrat la victòria i és que... "qui riu últim riu millor" i això els madrilenys no ho saben entendre!!

Amb un capuccino a la taula i alguna samarreta/bufanda del barça vam veure el partit. 

Era espectacular veure la quantitat de seguidors del Barça respecte els del Madrid. Ara he pogut entendre i veure com arriba a ser internacional aquest gran club. Era fàcil de veure a simple vista. Els seguidors del Madrid eren madrilenys, els seguidors del Barça són internacionals!!! El Barça és conegut internacionalment i té seguidors a tot el món i és que... és el millor equip!!

Després de 90 minus vam celebrar la victòria. I... a les 9 del matí amb un solet preciós que feiem vam anar a banyar-nos a Southbank.

Celebrant la victòria. Neus, Marc, Hector, Eudald i Núria.


BARÇA - SANTOS


Per primera vegada podem veure un partit del Barça a una hora decent... i és que respecte Japó no ens portem pas 9h!!! Així que a les 7 del vespre ens en vam anar cap a un Pub a veure el partit, però... NO EL FEIEN!!! Molt bé, anem a un altre pub a veure el partit. Estavem gairebé segurs que el donarien ja que el pub està farcit de Brasilenys. Però.... TAMPOC!!!! Ja gairebé desesperats... vam saber que al mateix lloc on vam veure el BarçaMadrid donaven la final del mundialet de clubs. Així que cap allà!!!!
Per començar direm que l'ambient era força diferent que el partit del clàssic. Els brasilenys son més respectuosos que els madrilenys... i el partit va anar d'allò més be!! Una altre victòria a la butxaca!!!


Ah si!! Ensenyar a cantar "ole, le, ola, la ser del Barça és el millor que hi ha" als Peruanos, Japonesos, Xilens, Brasilenys... no té preu!!! Motivadissims per saber què deiem i poder cantar amb nosaltres!!!

Aquesta vegada si, després del partit cap a casa a dormir!!!


diumenge, 11 de desembre del 2011

Australia Zoo


Ja puc dir que he estat al Zoo de l'Steve Irwin, el caçador de cocodrils. També puc dir que he vist Koalas, kangaroos, tasmanian devils i... més animals.
Espectacular poder parlar, dormir, donar menjar, saltar i correr amb els Kangaroos!! He recordat tots els nens i nenes del cau i les felicitacions que m'han fet arribar tot saltant com Cangurs!!!

Aquí teniu unes quantes fotos de la visita al zoo:

mmm.. Jo intento ser un Cocodril que està mossegant a l'Amy.

Donant menjar als elefants!

ooooohhh.. too scared!!

Koalas

Sleepy Koalas


Crocodriles show



Neus and Steve Irwin!!!


LL/D, R/NG, PICS i TRUCS: ja teniu un parell de Cangurs!!











Tasmania Devil

Tasmania Devil

dijous, 8 de desembre del 2011

happy birthday in Brissie!!! 24!!!


24!!
24 anys celebrats a l'altre punta del món. Lluny de la família i els amics. Moments d'alegria i tristesa que es barrejen... I és que el meu aniversari cau en moment crucials del curs previs a l'examen i a la despedida de la major part dels companys que tornen cap a casa o van a viatjar per australia uns mesos. Si, el final de tres mesos intensos d'anglès amb grans persones amb qui he passat dies i dies decidint què farem... cine, southbank, queen street, pubnight, moreton island, noosa, colangatta, tardes d'estudi, sushis, anzac square, surf, wirtings, readings, listenings, grammar, speaking... ha arribat.

Desrpés de la celebracio del "Nadal" amb tota l'acadèmia era arriscat fer classe divendres matí. Però... tampoc no en vam fer... a veure si... pero... no! hahaha Vam anar a esmorzar tots junts i després cap a classe... Sorpresa!!!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU... HAPY BIRTHDAY TO YOU....


Després d'aquesta sorpresa és moment de posar punt i final al curs. Graduació.

CAE Students
FCE Students
Al vespre vaig anar a sopar amb els companys de pis!! Si, també va ser especial. Us poso el dia... he canviat de pis. Bé, no només jo.. tots els vivia abans!! I és que ahir 8 de desembre haviem de buidar el pis... i buscar-nos la vida en un altre lloc. Aixó ho vam fer. Ens ho van notificar dues setmanes abans, aixi que... entre final de curs, dies previs a l'examen i aniversari també vaig estar fent recerca per internet i donant veus a l'acadèmia per trobar nova habitació. Si, ho he aconseguit!! Ja estic al nou pis!!!




I ara si, fotos del vespre del meu aniversari!!!







PD: MOLTES, MOLTES GRÀCIES A TOTS PER LES VOSTRES FELICITACIONS!!! JA M'HA ARRIBAT EL VÍDEO... LA PROPERA ACTUALITZACIÓ... REFLEXIONS DEL VÍDEO!!!!
GRÀCIES PAU I MIREIA PER LA CURRADA... SÉ QUE HA PORTAT MOLTA FEINA. SEGUR QUE L'HEU FET AMB MOLTES GANES I JO... L'HE DISFRUTAT COM MAI!!!

El millor regal de tots els companys, amics i coneguts a Brissie!



Una forta abraçada a tots i fins la propera!!!